11 C
Kyiv

Мексика, швидше за все, обере жінку наступним президентом

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Мексика наближається до історичного моменту, коли в червні ймовірно обере свою першу жінку-президента. Обидва провідні кандидати – жінки, однак, незалежно від результатів виборів, їм може бути складно діяти відносно незалежно через залишені президентом Андресом Мануелем Лопесом Обрадором обломлені проекти та фінансові обмеження.

Президент-популіст активно продовжував запропоновувати дорогі нові проекти протягом останніх місяців свого терміну перед відходом з посади 30 вересня. Очікується, що він залишить за собою безліч незавершених ініціатив, що, ймовірно, обмежить рух приступної кандидатки протягом більшої частини її шестирічного терміну. Навіть якщо переможе опозиційний кандидат Хочітль Гальвес, вона також стикається з тим, що буде припинятися наслідок фінансових зобов’язань.

Наразі в опитуваннях лідирує кандидатка від партії Лопеса Обрадора, колишній мер Мехіко Клаудія Шейнбаум. Третій кандидат-чоловік від невеликої партії майже не має шансів на перемогу.

“Наступна адміністрація успадкує країну з фінансовими проблемами, що обмежить можливості для маневрування протягом наступного терміну,” – зазначив аналітичний директор Moody’s Альфредо Кутіньо. “Для нейтралізації поточної фінансової вразливості нова адміністрація повинна буде внести коригування у фінансову політику (витрати або податки) вже у 2025 році”.

Останні новини