22.5 C
Kyiv

Ллойд Остін відреагував на наземну операцію ЦАХАЛу в Лівані

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр оборони США Ллойд Остін провів розмову зі своїм ізраїльським колегою Йоавом Галантом на фоні початку наземної операції ЦАХАЛу в Лівані. Остін підтвердив, що США підтримують право Ізраїлю на самозахист, підкресливши важливість демонтажу інфраструктури, що може загрожувати безпеці Ізраїлю, зокрема в контексті дій ліванської “Хезболли”.

Заява Остіна

“Ми погодилися з необхідністю демонтажу інфраструктури нападу вздовж кордону, щоб гарантувати, що ліванська ‘Хезболла’ не зможе здійснити атаки в стилі 7 жовтня на північні громади Ізраїлю,” — зазначив Остін у своїй заяві в X. Він також наголосив на необхідності дипломатичного врегулювання, щоб цивільне населення могло безпечно повернутися до своїх домівок з обох боків кордону.

Захист американських інтересів

Остін запевнив, що США готові захистити американський персонал, партнерів і союзників від загроз, пов’язаних з Іраном і терористичними організаціями, які він підтримує. Він рішуче налаштований не допустити розширення конфлікту або використання напруженості з боку будь-якої зі сторін. Глава Пентагону також попередив про серйозні наслідки для Ірану у разі військового нападу на Ізраїль.

Дії Ізраїлю в Лівані

Раніше західні ЗМІ повідомили, що Ізраїль поінформував США про намір провести операцію на території Лівану для ліквідації інфраструктури “Хезболли” на кордоні. Ввечері стало відомо, що Ізраїль розпочав масований артобстріл одного з прикордонних населених пунктів, а ЦАХАЛ закликав людей евакуюватися з небезпечних районів.

Згодом Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що здійснює наземні рейди проти об’єктів “Хезболли” на півдні Лівану, що свідчить про серйозність ситуації в регіоні та активізацію військових дій.

Останні новини