9.8 C
Kyiv

Ізраїль знищив керівника штабу терористів у Бейруті

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Внаслідок цілеспрямованої атаки військово-повітряних сил Ізраїлю у столиці Лівану, Бейруті, було ліквідовано одного з ключових командирів «Хезболли» — Сухайла Хусейна Хусейні, який керував штабом терористичного угруповання. За інформацією, яку передає агентство dpa, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердила загибель Хусейні під час точного удару, що був здійснений у понеділок.

Сухайл Хусейні обіймав провідну посаду в «Хезболлі», входивши до Ради Джихаду, найвищого військового органу цієї підтримуваної Іраном організації. Він відігравав важливу роль у логістичному забезпеченні угруповання, координував поставки зброї з Ірану, розподіляв її між підрозділами та займався фінансуванням стратегічних проєктів терористів.

Удар по Хусейні став частиною масштабної операції ізраїльських сил проти «Хезболли». Протягом останніх 24 годин ЦАХАЛ завдав ударів по більш ніж 70 цілях на півдні Лівану. Серед знищених об’єктів — склади зброї, пускові установки та командні центри, що належали терористичній організації.

Ця операція є відповіддю на загострення конфлікту в регіоні, де «Хезболла» неодноразово погрожувала Ізраїлю з території Лівану та Сирії.

Останні новини