20 C
Kyiv

Ізраїль назвав імовірну дату штурму міста Рафах у Секторі Гази

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр оборони Ізраїлю, Бенні Ганц, висунув ультиматум групі “Хамас”, вимагаючи від неї негайного звільнення всіх заручників, що утримуються в Секторі Гази. В іншому випадку, Ізраїль погрожує розпочати штурм міста Рафах 10 березня.

Це перше конкретне оголошення дати операції в Рафаху від ізраїльської влади, зауважують Бі-Бі-Сі, агентство France-Presse та інші джерела. Наразі у цьому місті перебуває тимчасовий притулок для понад півтора мільйонів палестинців.

Єгипетська влада вживає невідкладних заходів для зміцнення кордону з палестинським анклавом, оскільки вона стурбована можливістю прориву місцевих мешканців до її території.

США запропонували альтернативний проєкт резолюції Ради безпеки ООН, який закликає до тимчасового припинення вогню у конфлікті між Ізраїлем та “Хамасом”. Згідно з повідомленням Reuters ввечері 19 лютого, США виступають проти великомасштабного наземного наступу Ізраїлю в районі міста Рафах на півдні Смуги Гази.

Прем’єр-міністр Ізраїлю, Біньямін Нетаньягу, заявив увечері 19 лютого, що Ізраїль збереже повний контроль над безпекою на всій території на захід від річки Йордан, включаючи Західний берег і Сектор Гази. Він підкреслив, що результати поточного конфлікту між Ізраїлем та “Хамасом” не вплинуть на цю позицію.

Останні новини