19.8 C
Kyiv

Італія арештувала судно, яке перевозило російські безпілотники до Лівії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

В Італії виникла сенсаційна ситуація, пов’язана з арештом судна, яке підозрюється у перевезенні російських безпілотників, призначених для військового використання в Лівії. Цей інцидент викликав міжнародний інтерес через його потенційні наслідки для міжнародної безпеки та відповідності міжнародним санкціям, наложеним ООН.

Інцидент стався, коли судно пливло до Бенгазі, головного порту Лівії. Італійські ЗМІ повідомляють, що на борту знайшли зброю вартістю мільйони доларів.

Операція була проведена за запитом США, які висловили занепокоєння через збільшення російського впливу у регіоні. Зокрема, є підозри, що Росія може намагатися встановити військову базу в Тобруку, що на сході Лівії.

Згідно з даними Corriere della Sera, судно MSC Arina відправилося з Китаю 30 квітня цього року. Однак, у відповідь на запит журналістів, представники MSC заявили, що не мають інформації про конфіскацію своїх контейнерів.

Деталі вантажу, який був на борту, залишаються невідомими, але, за припущеннями медіа, мова йде про російські безпілотні літальні апарати. Цей інцидент ставить під сумнів здатність міжнародної спільноти контролювати постачання зброї в конфліктні зони, зокрема у рамках дотримання санкцій, введених Організацією Об’єднаних Націй.

Останні новини