13.2 C
Kyiv

Історичний день для України: Єрмак розкрив ключові аспекти угоди з Великою Британією

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Україна та Велика Британія уклали історичну угоду, яка охоплює різноманітні аспекти співпраці між двома країнами. Андрій Єрмак, очільник Офісу президента, розкрив ключові деталі та значення цього важливого документа.

Нова угода включає в себе сфери від інформаційної та кібербезпеки до мілітарної співпраці. Цей документ надасть Україні можливість використовувати найкращий британський військовий досвід та оборонне виробництво для забезпечення перемоги на полі бою.

“Угода всеосяжна: інформаційна безпека, боротьба з пропагандою, кібербезпека, захист критичної інфраструктури, оборонне та військове співробітництво, морська безпека, санкції проти ворога і досягнення справедливого миру, відповідальність Росії за злочини, відбудова України, гуманітарне співробітництво і макроекономічна стабільність”, – заявив Єрмак.

Угода також визначає консультації протягом 24 годин у випадку можливого збройного нападу на Україну, де будуть розглядатися заходи для протидії або стримування агресії. Сполучене Королівство зобов’язалося надавати Україні швидку та сталу допомогу в сфері безпеки, сучасну військову техніку, а також економічну допомогу. У разі збройного нападу буде запроваджено санкції проти Росії.

Останні новини