23.2 C
Kyiv

Хто “мочить” “Джокера”? Кому перейшов дорогу Роман Кравець?

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Політики, що засідають на Печерських пагорбах, перерозподіливши інформаційне поле, після низки воєн і відвертих рейдерських атак, змусили до співпраці як цілком собі публічних, так і анонімних блогерів. При чому після початку активної фази війни, на користь політиків це робили підлеглі ним люди із силового блоку, майже офіційно.

Офіційно попросили їх допомагати країні воювати з ворогами України.

Неофіційно перетворили на зброю з вимагання та шантажу на користь третіх осіб, але й не без своєї особистої незаконної і неоподатковуваної вигоди.

Ось тільки гра в анонімного здирника з цілком конкретного бізнесу закінчилася для одного з таких каналів.

Анонімного адміністратора Telegram-каналу “Джокер”, який пов’язують з Офісом президента, Єрмаком, Арахамією та Тимошенко, офізичили, а анонімний адміністратор Telegram-канал “Темний лицар” розпочав за ним та його жіночим батальоном справжнє полювання!

Втім, давайте про все та по порядку.

Знайомтесь – Роман Кравець

Журналісти з Forbes, були першими хто деанонімізував “Джокера” і першими, хто повідомив, що його основний дохід шантаж.

На відміну від “Джокера Путіна” – Євгена Пригожина, український “Джокер” народився у сім’ї одіозного політика з Дніпра, рейдера із ФПГ Коломойського – Геннадія Корбана. Корбан, хоч і став його “хрещеним батьком” у великій інформаційній грі, його біологічний батько зовсім інша людина – Кравець Олександр Михайлович, 1958 року народження, російська. Родом із Росії, Магаданська область, Сусуманський район, село Великий Хатиннах. Олександр Кравець, двічі судимий. Вперше за зґвалтування 1984 року (достроково звільнений у 1990 році). Вдруге за здирство, на початку двохтисячних.

Старт кар’єри Кравця розпочинається у 2015 році. Під час історичної битви Порошенка та Коломойського на 205 виборчому окрузі у Чернігові де на довиборах до парламенту бились два кандидати:

  • “Мажор” Сергей Березенко от БПП;

  • “Рекетир” Геннадій Корбан з УКРОПу.

Чого тільки не було на цих виборах: “гречкосії”, підкупи, бойові зіткнення.

Роман Кравець воював на боці Корбана, де й уславився інформаційними кампаніями. Професійний підлабузник і пристосуванець, Кравець швидко став для Корбана близькою людиною. Але з огляду на свою любов до грошових знаків, зупинятися на Корбані Кравець не став.

Великим, за всіма параметрами, любов’ю Роми та сходинкою до Олімпу, стала колишня головна податківця Дніпра – Оксана Томчук.

Наївна вірила Ромі, який затесався до неї в коханці. А він, не будь дурнем, майстерно розводив її на гроші у 2016-2019 роках.

Владна жінка була і старша і сильніша за Рому, і навіть, періодично била його. Що втім майбутньому “Джокеру” подобалося.

Напевно, Рома й надалі був би дешевим альфонсом у багатої та впливової чиновниці, але в країні почалися вибори і Рому знову “мобілізували”.

У 2019 році Кравець потоваришував із найвпливовішою людиною з табору Коломойського – Андрієм Богданом, тоді просто дорогим адвокатом впливових людей. Тоді ж Рома почав підробляти і на “СТРАНА.UA” під проводом Світлани Крюкової.

Богдан тоді був на піку. Вважалося, що він особисто керував Володимиром Зеленським та відповідав за продаж місць у списках партії “Слуга Народу”.

Продавши прохідні місця, Богдан добив останні вакантні місця з телефонної книжки. Одним із таких запасних “Слуг” і виявився Роман Кравц, якого запросив до списку 153 номером. Зрозуміло, що до Верховної Ради Рома не пройшов. Але на це був розрахунок.

Після того, як Андрій Богдан дорвався до влади, він посварився з усіма. Не стали винятком Геннадій Корбан та Світлана Крюкова.

Ось тоді і було вирішено створити анонімний Telegram-канал “Джокер”, а довірена особа Крюкової та Корбана – Роман Кравець став його адміном та помічником.

Спочатку на каналі постили пранки — писали посадовцям від імені інших чиновників, а самі листування потім зливали до мережі. Так тривало до 2021 року, поки Крюкова та Корбан контролювали канал.

Але Кравець, що підріс, одного прекрасного дня “рейдернув” канал, ставши його одноосібним власником. На диво, саме з цього моменту канал стали називати “рупором Офісу Президента”, а або “рупором Єрмака”.

На службі біля Офісу (і не лише)

Одним із перших великих спонсорів Роми “Джокера” був народний депутат від партії Медведчука та бізнес-партнер російського олігарха Авдєєва, Вадим Столар.

Рома не довго з ним пропрацював, оскільки Вадик не став другом Офісу. Як не намагався.

Найдовше Рома Кравець пропрацював на контрабандиста цигарок Григорієм Козловським. Мочив Джокер для Козловського бізнесмена Артура Гранца, власника журналу Forbes Ukraine.

Близько року тому “Джокер” працював на Миколу Тищенка, медійно супроводжуючи його рейдерські атаки на Кол-центри.

Отримавши захист від колишніх партнерів по “Джокеру”, Рома прославився тим, що писав жорсткі пости на захист Президента та Андрія Борисовича. Та інші “патріотичні” пафосні пости із виправданням усіх зашкварів Офісу та підконтрольних йому гілок влади.

Приклади діяльності “Джокера”

Громадянське суспільство ставить питання про фортифікаційні споруди в Харківській області. І “Джокер” тут як тут відповідає:

Вчора по всьому ТГ кричали, що у Харкові немає укріплень. Сьогодні тиша. Зміцнення з’явилися. Дивно, правда? Друзі, вистачить всередині один одного, один знищувати. Після війни розберемося”.

Журналісти звинувачують у корупції заступника генпрокурора Вербицького. «Джокер» (за $50000) розміщує його виправдання.

Українці вважають ненормальним ознаки ручного контролю Татарової та Єрмака над деякими органами влади?

“Джокер” каже, що проблема — у цих українцях:

Нам кінець буде саме тоді, коли звільнять Татарова чи Єрмака. І антикорупціонери цього вимагають. Вони досягають кінця України”!

Вляпався “Джокер” і у скандал із Гринкевичам. Не дуже довго торгуючись Романе Олександровичу, за $50000 взявся відмазувати сина корупціонера від звинувачень.

Гринкевича Роман намагався вибілити цілий місяць…

Ось приклади роботи взяті з ТГ-каналу “Джокер”:

ДБР: Гринкевич не підозрюваний у справі про постачання одягу для ЗСУ на 1,5 млрд грн. Тим часом мені з МО надсилають документи, що жодна з компаній Гринкевича не отримувала авансів від МО гроші – все робилося за рахунок компаній Гринкевичів, які отримували гроші лише після постачання товару.

Тим часом, Дана Ярова з МО заявляє, що компанія Гринкевича постачала якісні продукти за кращими цінами і жодних підстав для розірвання контрактів немає.

Я перепрошую, а що відбувається взагалі?”.

Відпрацювавши “полтос” від жадібних львів’ян, “Джокер” відразу зашкварився на рекеті магазинів електроніки: Comfy, Алло, Цитрус.

Отримавши відступні Рома відразу почав мочити Ніколова, через те, що той написав погане для свого Офісу блогера Лачена.

Закінчив із неугодними блогерами і тут же “Джокер” критикує керівництво компанії Uklon, що нібито виїжджає за кордон під час великої війни:

Слухайте, а Uklon – це критична інфраструктура? Виявляється, керівництво Uklon під час війни спокійно їде з України”.

Компанія Uklon “Джокер” атакувала особливо жорстко. Згадував службу таксі у своїх постах понад 320 разів.

Чому? Компанія повідомляла, Що “Джокер” вимагав у них $200000 за припинення нескінченних атак, але на ці умови вони не пійшли.

Багате життя талановитого здирника

У лютому 2024 року в ЗМІ з’явилась новина, що Офіс Президента хоче підімяти під себе всіх блогерів. “Джокер” з Петровим провели низку атак на них.

А потім НБУ розіслав банкам на перевірку фінмоніторингу список із 150 українських блогерів.

Вгадайте чиїхось прізвищ там не було?

А якщо такі розумні – вгадаєте чому?

Бо Кравець, це такий Тищенко, якому можна все, але Кравець.

За час повномасштабного вторгнення Кравець 5 разів виїжджав за кордон без жодних документів. Загалом Рома був за кордоном понад 2 місяці.

Вперше виїхав з України 22 жовтня 2023 року, а повернувся за місяць, 20 листопада. Кордон перетнув на КПВВ “Краківець” на автомобілі Mercedes-BenzS 550, зареєстрованому на нього. Кравець купив цей автомобіль ще на початку 2022 року у попереднього власника приблизно за $50 000.

Mercedes-Benz S 550, куплений Кравцем у 2022 році, номери змінені у 2024 році

Де залишив авто та для чого невідомо. Назад до України Рома повернувся вже на іншому Mercedes-Benz S 250 CDI, зареєстрованому на 67-річну львів’янку Катерину Лозінську.

18 лютого 2024 року “Джокер” виїхав з України на орендованому Mercedes-Benz S-Klasse, а за 4 дні повернувся на орендованому Mercedes-Benz V220.

22 квітня 2024 року він знову виїзд за кордон на автомобілі львівської пенсіонерки. Повернення – за тиждень на орендованому Mercedes-Benz S-Klasse.

На ньому він виїжджає знову 4 травня, повертається через 18 днів раптово — на Nissan Rogue.

У червні “Джокер” знову ненадовго їде і повертається через два дні на Mercedes-Maybach GLS 600. І це вже 6 машина, яку Роман Кравець використовує для закордонних вояжів.

18 травня 2024 року Кравець вирушив до Саудівської Аравії на бій Тайсона Ф’юрі та Олександра Усика.

Підстава для виїзду з України у виписках з бази прикордонників, як звичайно, відсутня, а це означає, що про це хтось дуже попросив.

У 2024 році Роман Кравець за $150000 купив собі Lexus LX 600, а всього за останні 2 роки лише на покупку машин Джокер витратив понад 8 мільйонів гривень.

Проживає власник Telegram-каналу “Джокер” у квартирі на 100 квадратних метрів на 8 поверсі елітного ЖК “Чикаго”, де оренда коштує не менше ніж $2000, а ціна квартири $700000.

У цьому ЖК, за дивним збігом обставин, мають квартири екс-голова ВП Андрій Богдан та засновник компанії Saga Development, забудовник Андрій Вавриш.

Джерело, близьке до Романа Кравця, стверджує, що охороняють його співробітники СБУ. У самій службі цю інформацію не підтвердили.

Співмешканки та утриманки Роми

Це дівчинка Настя. Рома її відібрав у Іллі Добкіна, купивши силіконові груди.

А ось наступна жертва Роми та пластики обличчя – Оля Осмоловська. Вона грудей не отримала, зате отримала Порше.

Тато у Олі – податківець Руслан Осмоловський із Вінниці.

У Насті такого тата немає, тому Рому, як і раніше молодший Добкін – покинув.

Коли Рома почав заробляти сотні тисяч доларів на здирстві у жертв інформаційних компаній (Fondy) або їх замовників, то і подарунки у його нареченої стали іншого рівня. Дочка Вінницького податківця, Ольга Осмоловська отримала від Роми не тільки Порш, а й десятки брендових сумок та прикрас.

Втім, Рома швидко втомився від Вінницької ескортниці з податкової династії.

Не дивлячись на те, що Ольга Осмоловська 1999 року народження, все ще тішить себе надією зажити разом із Ромою “Джокером” і навіть за останній рік перетворилася на практично точну копію пізньої Ані Лорак. Нова пасія Роми з іншої грядки.

Паучиха” Сабіна Мусіна

З Сабіною Рому “Джокера” побачили після програшу футбольної збірної України.

З Мусіною він поїхав з Німеччини і зараз відпочиває на пляжі в Cala del Pi, в селищі S’Agaro, Жирона, Іспанія.

Нова пасія Роми жертва пластичної хірургії, силіконова телиця – Сабіна Мусіна.

Мусіна цікава дівчинка. Між нескінченним ботексом і силіконом там застрягла цікава історія.

Народилася Сабіна у Запоріжжі. Здобувши атестат зрілості, Мусіна вирушила підкорювати Київ разом із подругою Лерою Бородіною. У столиці дівчата вступили до юридичного ВНЗ, але реалізовуватись вирішили в іншому напрямку. У 2015 році Сабіна та Лера відкрили авторський салон краси “G. Bar”, де можна не лише зробити манікюр та педикюр, а й зазирнути у модний шоу-рум.

“G.bar” відкрили і за межами України – у Мінську, Астані та Москві. Хоча Сабіна стверджує, що на Росії “G.bar” працює в Москві на умовах франчайзингу, чомусь повірити в це важко.

З Росією пов’язана і діяльність її першого чоловіка ідейного представника мафії зброї Костянтин Чередниченко.

У 2017 році Костянтин став учасником корупційного скандалу навколо “Укрінмашу”, який є частиною “Укроборонпром”. Його звинуватили у несанкціонованому збуті зброї: патронів, автоматів, РПГ, ракет. Все вище перераховане виходило з України за однією вартістю, а потрапляло до Північного Судану (зона інтересів Кремля) зовсім за іншою ціною завдяки посередництву Москви.

Тоді величезна партія автоматів, патронів, РПГ та ракет мала потрапити до Південного Судану. При тому, що РПГ коштують в Африці $2500, Чередниченко за документами продали їх $200. Мова в цій угоді може йти про 150 мільйонів доларів!

«Російський слід» корупції в “Укрінмаші” можна знайти, відстеживши ниточки поставок через британську “прокладку” Фуертевентура Інтер LP, через яку Чередниченко вкрав щонайменше 2 мільйони доларів Так ось кінцевим бенефеціаром її є ФСБшниця Олена Кульбікова.

Загалом Чередниченка затримали. А Сабіна починаючи з 2018 року заявляла повсюдно: “Моє особисте досягнення – це розлучення”.

Додаючи, що втекла і від чоловіка, і від великих грошей.

Другий чоловік Мусіної – інфоциган Андрій Трушковський. Якого вона придбала зі знижкою, але за 2 місяці шлюбу він від неї втік.

Загалом – Сабіна дуже гідна партія Роме.

Кінець імператора ТГ

Ці дві привабливі дівчинки – адміністратори Телеграм-каналу “Джокер”:

Шишова Вікторія 1994 року народження, та Шумейко Катерина 1994 року народження.

Вони все ще працюють на Рому Кравця, поки він ховається за кордоном, і розповідає всім, що канал продав 2 роки невідомій особі за криптовалюту.

Що знову ж таки цілком собі комерційна угода і дуже хотілося б зрозуміти де і коли з неї Роман Кравець заплатив податок на прибуток.

Втім, ми все це напевно дізнаємось, навіть якщо не намагатимемося з’ясувати.

Чому ми в цьому впевнені?

Тому, що за даними наших інсайдерів в правоохоронних органах, на адресу ГПУ та Налогової надійшло декілька запитів стосовно діяльності Романа Кравця. Громадськість просить надати оцінку опублікованим в ЗМІ фактам, зокрема вияснити, скільки податків сплатил Роман Кравець за роки своєї роботи на Корбана і Банкову.

І якщо він продав канал “Джокер”, то скільки з отриманої суми було виплачено податків, скільки мільйонів гривень відправлено на допомогу ЗСУ?

Останні новини