22.2 C
Kyiv

Грузія ухвалила закони про заборону ЛГБТ-пропаганди

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Спікер парламенту Грузії підписав спірні закони, що забороняють «ЛГБТ-пропаганду», незважаючи на те, що президент країни, Саломе Зурабішвілі, відмовилася підписати їх у встановлений термін. Ці законодавчі ініціативи викликали широкі обговорення та протестні акції в Грузії та за її межами.

За це правляча «Грузинська мрія» звинуватила Саломе Зурабішвілі в небажанні захищати «сімейні цінності».

«Із цієї відмови стає зрозуміло, де стоїть Саломе Зурабішвілі і де стоять опозиціонери без Батьківщини, у яких не вистачило сміливості відкрито висловити свою думку щодо цього закону і які ганебно втекли із залу під час голосування. Закон, який я підписую, не відображає поточних, тимчасових, мінливих ідей та ідеологій, а ґрунтується на здоровому глузді, історичному досвіді та багатовікових християнських, грузинських і європейських цінностях», – заявив спікер Шалва Папуашвілі.

На Заході заявляють, що ці закони обмежують права ЛГБТ. Через нього, а також закон «про іноагентів» ЄС пригрозив позбавити Грузію безвізового режиму.

Зурабішвілі могла накласти на них вето, але «Грузинська мрія» змогла б його подолати. А так, згідно з Конституцією, право їх підписання перейшло спікеру парламенту.

Останні новини