15.5 C
Kyiv

Google вводить нову систему, що допоможе користувачам розпізнавати надійні сайти

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Google розпочав тестування нової функції в пошуковій системі, яка має на меті допомогти користувачам розпізнавати надійні сайти та уникати шахрайських або фальшивих ресурсів. Про це повідомляє The Verge.

Користувачі, які беруть участь у тестуванні, почали помічати галочки біля назви верифікованих сайтів під час пошуку. При наведенні на галочку з’являється повідомлення: “Це маркування свідчить про те, що цей бізнес є саме тим, за кого себе видає”. Така функція покликана підвищити рівень безпеки та допомогти користувачам орієнтуватися в мережі, уникаючи підробок.

Google тестує верифікацію вебсайтів у пошуковій видачі

Подібна технологія вже використовується в сервісі Gmail через Brand Indicators for Message Identification (BIMI). Верифіковані компанії мають схожу позначку поруч із іменем відправника електронних листів.

Моллі Шахін, представниця Google зі зв’язків з громадськістю, прокоментувала це так: “Ми регулярно експериментуємо з функціями, які допомагають покупцям ідентифікувати надійні компанії в інтернеті, і зараз ми проводимо невеликий експеримент, який показує галочки поруч із певними компаніями”.

Наразі Google офіційно не оголошував про повноцінний запуск цієї функції і не надав інформації про можливу дату її повного розгортання.

Останні новини