18.9 C
Kyiv

Глава Пентагону засуджує спроби Путіна вести війну в дусі 19-го століття

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Прагнення російського лідера Володимира Путіна вести агресивну війну проти України у дусі 19-го століття викликає жах. Міністр оборони США Ллойд Остін висловив це на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн-22”), що проходило у віртуальному форматі.

“Путін відкрив ще один фронт для захоплення української території, вчиняючи жорстокі злочини проти цивільного населення і цивільної інфраструктури, включаючи греблі та електростанції”, – підкреслив Остін.

За його словами, українські захисники ведуть нелегку боротьбу, але “російські війська платять високу ціну за агресію Путіна”.

“Путін розраховує на те, що Україна впаде. Він також розраховує на розпад цієї Контактної групи, але він помиляється”, – додав Остін.

Міністр оборони США підкреслив, що Україна воює за своє існування, що дає “стратегічну перевагу справедливій справі”.

“Тим часом, Путін намагається вести імперську агресію 19-го століття у 2024 році. Це жахлива і неприпустима ідея”, – додав голова Пентагону.

Остін також відзначив винахідливість та майстерність українських захисників, які використовують надані союзниками та партнерами можливості.

У заяві, яка була зроблена 20 травня, Остін повідомив, що “щотижня” буде надходити постійний потік військової та безпекової допомоги в Україну зі США. Генерал Чарльз Браун, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, зазначив, що важливо використовувати надані можливості “у ближньому бою”.

Останні новини