19.8 C
Kyiv

Гантер Байден визнаний винним у справі про незаконне зберігання зброї

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У вівторок, 11 червня, суд присяжних оголосив Гантера Байдена винним у федеральній справі про незаконне зберігання зброї, повідомляють Associated Press та CNN. Цей випадок став першим, коли близький родич діючого президента США був визнаний винним у кримінальній справі під час його каденції, хоча сам злочин відбувся до перебування Джо Байдена на посаді президента.

Сина американського лідера оголосили винним за всіма трьома пунктами звинувачення, зазначають журналісти. Гантеру Байдену були пред’явлені звинувачення у вересні 2023 року.

Два з них стосувалися неправдивих заяв, які син президента надавав під час заповнення необхідних документів для придбання зброї. Третє звинувачення відносилося до незаконного зберігання зброї: Гантер Байден придбав револьвер Colt Cobra Special і в документах заявив, що не є залежним від заборонених наркотиків і не вживає їх, але це не відповідало дійсності. Таким чином, протягом 11 днів він незаконно володів зброєю та вживав наркотичні речовини. За всіма трьома звинуваченнями Гантеру Байдену загрожує максимальний термін ув’язнення до 25 років і штраф у розмірі $750 000.

Останні новини