22.2 C
Kyiv

Франція відкриває завод з епохи Першої світової: подробиці “неочікуваного кроку” Макрона

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Європа переключається на воєнний ритм. Внаслідок війни в Україні, у Франції відновлюється завод, який діяв під час Першої світової війни. Президент країни Еммануель Макрон особисто відвідав будівництво. Він закликає до швидкого нарощування військових потужностей через ситуацію в Україні та наголошує на необхідності більшої підтримки Києва, особливо з огляду на зволікання Вашингтону. Макрон вважає, що настав час для геостратегічних змін.

УРЕНКО, провідний постачальник пороху та вибухових матеріалів у Європі, відкриває новий завод, який планують завершити у наступному році. Вони планують виробляти 1200 тонн продукції на рік, що вистачить до 2030 року через великий попит через активні воєнні дії у Європі. Їхні продукти будуть використовуватися, зокрема, у Сау Цезар, які Париж постачає Україні.

Макрон також запропонував додаткові 50 мільярдів євро допомоги для України в межах програми Юкрейн Фасіліті, доки США зволікають зі своєю допомогою. Він підкреслює, що безпека України тісно пов’язана з безпекою всієї Європи.

Незважаючи на рішучі заяви на підтримку України, Франція продовжує збільшувати свої платежі за газ із Росії. Це викликає критику щодо послідовності політики країни.

Останні новини