15.5 C
Kyiv

Фракція Віктора Орбана отримала статус офіційної групи в Європарламенті

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На цьому тижні фракція “Патріоти за Європу”, очолювана угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном, офіційно отримала статус групи в Європейському парламенті. Цей крок став можливим після приєднання до неї бельгійської правої партії Vlaams Belang, що забезпечило необхідну кількість місць та регіонального представництва для формування офіційної фракції.

Про це повідомляє Politico.

“Новий правий альянс прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана отримав достатню підтримку, щоб вважатися офіційною групою в Європейському парламенті після того, як бельгійська партія Vlaams Belang заявила, що приєднується до альянсу “Патріоти за Європу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фракція Орбана тепер має право сформувати нову офіційну ультраправу групу Європейського парламенту. За правилами група має складатися з 23 євродепутатів із семи країн. Такі обʼєднання отримують фінансові та процедурні переваги.

“Патріоти за Європу” продовжують зростати завдяки новому поповненню – бельгійській Vlaams Belang”, — написав міжнародний представник Орбана Золтан Ковач.

Останні новини