18.9 C
Kyiv

Фаворит президентських виборів на Тайвані планує утриматися від проголошення незалежності острова

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На Тайвані кандидат у президенти від Демократичної прогресивної партії (ДПП) та фаворит перегонів, Лай Чінт, оголосив, що у разі перемоги не буде оголошувати незалежність острова від Китаю. Цю заяву він зробив на пресконференції в Тайбеї, чотири дні до виборів.

Лай висловив переконання, що перемога ДПП дозволить переглянути політику Пекіну стосовно Тайваню, підкресливши, що це буде сигналом повної підтримки тайванцями політики нинішньої влади щодо самостійного управління островом.

Відзначивши, що його обрання сприятиме стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні, Лай також заявив про збереження дружби до Пекіна. Він наголосив на своїй відданості статус-кво в торговельних відносинах та взаємодії з Китаєм.

Політик визначив чотири ключові пункти свого плану, включаючи підтримку обороноздатності та економічної безпеки Тайваню, розширення партнерства з іншими демократіями та підтримання прагматичних відносин із Китаєм. Водночас, він закликав обидві сторони до діалогу, підкреслюючи, що збереження статус-кво відповідальність обох сторін Тайванської протоки.

Останні новини