11 C
Kyiv

Енергетики побудують найбільший у світі дах із сонячними панелями: дасть 60 346 МВт*год

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Аеропорт Дубая планує реалізувати амбітний проект — встановити на даху терміналу систему з 62 000 сонячних панелей, що зробить його найбільшим у світі дахом із сонячними електростанціями. Ця ініціатива не лише сприятиме енергетичній незалежності аеропорту, але й значно зменшить викиди CO2, які складають близько 23 000 тонн на рік.

Компанія Dubai Airports оголосила про партнерство з Etihad Clean Energy Development Company, дочірньою компанією DEWA, з метою розпочати найбільший у світі проєкт зі встановлення сонячних панелей на даху аеропорту. Про це пише Interesting Engineering.

Велика ініціатива в галузі чистої енергії, яка має бути повністю введена в експлуатацію до 2026 року, включатиме встановлення 62 904 сонячних панелей в аеропортах Dubai International (DXB) і Dubai World Central (DWC). Цей поетапний проєкт потужністю 39 МВт*год щорічно вироблятиме 60 346 МВт*год.

За словами Пола Гріффітса, генерального директора Dubai Airports, аеропорти є великими споживачами енергії. Гріффітс пояснив, що впровадження стійкості в основу всього, що ми робимо. Кожен кіловат, який ми генеруємо з відновлюваних джерел, наближає нас до скорочення нашого вуглецевого сліду та забезпечення перспективності нашої діяльності. Йдеться про встановлення стандарту і прокладання шляху до того, чого може досягти по-справжньому стійкий аеропорт.

Доктор Валід Аль-Нуаймі, генеральний директор Etihad ESCO, зазначив, що давнє партнерство з Dubai Airports має вирішальне значення для прискорення порядку денного сталого розвитку Дубая. Заснована 2013 року, Etihad ESCO є підприємством DEWA, націленим на те, щоб зробити забудоване середовище Дубая провідним прикладом енергоефективності в регіоні.

Розширюючи зону впливу сонячної енергетики та реалізуючи такі перетворювальні ініціативи, як Shams Dubai, вони знижують попит на енергію і сприяють ухваленню рішень у сфері сталої енергетики по всьому емірату.

Крім того, ініціатива також ґрунтується на успішному встановленні сонячних панелей у Терміналі 2 і залі D аеропорту DXB, де сонячна енергія допомагає скоротити споживання енергії та викиди.

Останні новини