20.9 C
Kyiv

Джастін Трюдо: “Щодня розмірковую над тим, щоб покинути цю важку роботу!”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Прем’єр-міністр Канади, Джастін Трюдо, в інтерв’ю Radio-Canada зізнався, що розглядає можливість залишити свою посаду, але поки що планує залишитися на посаді до наступних виборів, які мають відбутися до жовтня 2025 року.

Останні опитування громадської думки свідчать, що ліберальна партія, яку представляє Трюдо, може бути переможена правоцентристською консервативною партією. Експерти вбачають у цьому прояв втоми виборців від прем’єр-міністра, який перший раз став на чоло країни у листопаді 2015 року.

“Я думаю про те, щоб піти кожен день. Це важка робота, яка потребує особистих жертв”, — визнав Трюдо.

Він наголосив, що у сучасному світі демократія зазнає атак з боку крайніх популістів.

“Я увійшов у політику, щоб боротися, а не для того, щоб бути популярним або з особистих мотивів. Я хочу служити, бо вірю, що маю що запропонувати”, — підкреслив Трюдо.

Політичні опоненти прем’єр-міністра обіцяють скасувати податок на викиди вуглецю, запроваджений лібералами, вирішити проблему дефіциту державного бюджету, покращити ситуацію з житлом і зміцнити боротьбу зі злочинністю.

Податок на викиди вуглецю має бути знову підвищений 1 квітня, і Трюдо підтвердив, що уряд не планує зупиняти його, не дивлячись на заклики деяких провінційних лідерів.

“Вибір, який зроблять канадці на наступних виборах, буде ключовим. Чи будемо ми країною, що рухається вперед у боротьбі зі зміною клімату, правами жінок і спільнот ЛГБТ? Чи станемо ми країною, яка інвестує в екологічне зростання? Це все, що пропонується консерваторами”, — підкреслив він.

Останні новини