13.8 C
Kyiv

Директор ЦРУ розкриває два можливі сценарії війни в Україні до кінця 2024 року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Події на бойовому фронті в Україні залежатимуть від американської підтримки – заявив директор ЦРУ Вільям Бернс під час слухань у Палаті представників США. Якщо Вашингтон надішле допомогу Києву, то наприкінці 2024 року Україна зможе диктувати свої умови щодо припинення війни. У випадку відсутності допомоги США, умови буде нав’язувати Путін.

“Без додаткової підтримки [США] ми можемо очікувати ще більше Авдіївок. Україна, незважаючи на свою відвагу та наполегливість, ризикує втратити більше територій. І з часом – значні частини територій”, – заявив він.

Бернс підкреслив, що президент РФ Володимир Путін “не зацікавлений у компромісах” і бажає переговорів, де він може диктувати умови. “Без додаткової підтримки, я думаю, це може стати майбутнім,  з яким українці можуть зіткнутися через рік”, – додав він.

У той же час, директор ЦРУ висловив переконання, що до кінця поточного року Україна може змусити росіян до переговорів зі сильної позиції, якщо отримає підтримку з Європи та США.

“Можна підірвати упередженість Путіна та його переконання, що час на його боці, і поставити Україну в таке положення, де вона зможе вести переговори з позиції відносної сили. Додаткова підтримка призведе до того, що Україна залишиться суверенною незалежною державою з можливістю часу та безпеки для відновлення. Тим часом Росія буде змушена жити з довгостроковими наслідками безглуздого та жорстокого вторгнення Путіна в Україну”, – додав Вільям Бернс.

Він вважає, що ситуація на полі бою в Україні до кінця цього року буде залежати саме від американської допомоги.

Останні новини