12.1 C
Kyiv

До кінця квітня буде знайдено рішення для розблокування кордону з Польщею

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому передбачають, що Україна та Польща до кінця цього місяця досягнуть спільного рішення щодо відновлення вантажного транспорту через кордон.

“Розмови, які відбулися в Польщі та тривають онлайн між нашими міністерствами та асоціаціями, свідчать, що можливо до кінця поточного місяця знайти рішення, яке повністю розв’яже проблеми на кордоні”, – заявив він.

Висоцький зазначив, що нещодавня угода між інституціями Європейського Союзу про продовження безмитної торгівлі з Україною свідчить про наявність спільного бачення у багатьох напрямах.

“Ще триває дискусія щодо пшениці та кукурудзи. Проте, на теперишній час експорт до Польщі заборонений, а з українського боку введено ліцензування, яке буде діяти до кінця цього календарного року.

З урахуванням цих фактів, є певні надії на те, що протягом квітня досягнемо певної згоди і надамо можливість вільного доступу українських сільськогосподарських продуктів до європейського ринку”, – уточнив він.

Останні новини