18.9 C
Kyiv

Білий дім стурбований можливими розмовами Трампа з Путіним

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Білий дім наразі не має підтверджень інформації про те, що колишній президент США Дональд Трамп щонайменше 7 разів розмовляв телефоном з російським президентом Володимиром Путіним після завершення свого президентського терміну у 2021 році. Проте, як заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, якщо ці розмови дійсно відбулися, це викликає серйозне занепокоєння.

Під час брифінгу Жан-П’єр наголосила на тому, що Білий дім не володіє інформацією щодо дзвінків, але висловила тривогу з приводу можливого змісту таких розмов, особливо на тлі позиції Трампа щодо скорочення допомоги Україні.

«Звісно, я не маю підтверджень щодо жодного з цих дзвінків. Але якщо це правда, то це викликає серйозне занепокоєння», – підкреслила вона. Жан-П’єр також нагадала, що Трамп неодноразово виступав проти збільшення військової допомоги Україні, яка бореться проти російської агресії. Це додатково підсилює занепокоєння, оскільки будь-які контакти між Трампом і Путіним можуть мати важливі наслідки для національної безпеки США та міжнародної спільноти.

Заяви про можливі телефонні розмови Трампа з Путіним були вперше озвучені в книзі відомого журналіста Боба Вудворда «Війна». За його даними, Трамп з 2021 року мав щонайменше сім таких розмов. Проте, що саме обговорювали колишній президент США і російський лідер, наразі невідомо.

Зі свого боку, Кремль категорично заперечив інформацію про такі контакти. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що телефонних дзвінків між Трампом і Путіним не було.

Останні новини