11.6 C
Kyiv

Байден заявив, що “рішуче підтримує” запропоновані Джонсоном законопроєкти

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Байден висловив готовність підписати в разі схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон.

Відповідна заява з’явилася на сайті Білого дому.

Байден заявив, що “рішуче підтримує” запропоновані Джонсоном законопроєкти щодо підтримки Ізраїлю та України, а також зміцнення безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

“Ізраїль стоїть перед безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна – перед постійними бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць. Палата представників має ухвалити цей пакет цього тижня, а Сенат має швидко за ним послідувати”, – додав він.

Президент США пообіцяв “негайно підписати” законопроєкти, щоб “послати сигнал світу: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану або Росії досягти успіху”

Якщо Конгрес виділить допомогу Україні, це не буде “відкритий чек”, заявив Байден у статті для Wall Street Journal.

“Якщо Конгрес ухвалить рішення про військову допомогу Україні та Ізраїлю, ми не будемо виписувати чисті чеки. Ми відправимо військове обладнання з наших власних запасів, а потім використаємо гроші, дозволені Конгресом, для поповнення цих запасів, купуючи їх у американських постачальників. Сюди входять ракети Patriot, зроблені в Аризоні, ракети Javelin, зроблені в Алабамі, і артилерійські снаряди, зроблені в Пенсільванії, Огайо і Техасі”, – заявив президент США.

За його словами, “ми інвестуємо в промислову базу Америки, купуємо американські товари”.

Останні новини