18.9 C
Kyiv

Байден побив рекорд збору коштів на нинішньому етапі виборчої кампанії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Джо Байден, діючий президент Сполучених Штатів, побив рекорд зібрання коштів на передвиборчу кампанію, набравши понад $42 мільйони лише у січні. Ця сума підняла його загальний фонд до $130 мільйонів на цьому етапі виборчих змагань. Це сталося незважаючи на дискусії про його вік і останні опитування громадської думки, які вказують на його слабкі показники.

Представники Байдена повідомили, що зібрана ним сума перевищила будь-які попередні досягнення демократів на цьому етапі виборчого процесу. Це порівнюється зі зусиллями його опонента, республіканця Дональда Трампа, чия кампанійна скарбниця починає виснажуватися через великі юридичні витрати.

Трамп не оприлюднив точні цифри щодо збору коштів у січні, але групи, що підтримують його кампанію, повідомили, що до кінця 2023 року він зібрав $66 мільйонів, що значно менше, ніж $118 мільйонів, зібрані Байденом на той самий час. Ця різниця в $52 мільйони в основному зумовлена судовими витратами Трампа.

Демонстрація ефективності у зборі коштів здійснюється в умовах загострення дискусій щодо віку Байдена та його готовності до напруженої кампанії за переобрання, особливо після звинувачень у поганій пам’яті, висловлених нещодавно спеціальним прокурором.

Тривога щодо віку президента поширюється серед деяких його донорів і ліберальних прихильників, що відображається у пресі. Журналіст New York Times, Езра Кляйн, в своїй недавній статті висловив підтримку законодавчої діяльності Байдена, але закликав його відмовитися від спроб наступного терміну влади.

Тим часом, Трамп, який молодший за Байдена лише на чотири роки, стикається з рядом цивільних і кримінальних справ, включаючи вирок про сплату штрафу за шахрайство та обмеження на певні види підприємницької діяльності в штаті Нью-Йорк. Його також звинуватили в недбалому ставленні до секретної інформації та змові з метою впливу на вибори 2020 року.

Незважаючи на ці обставини, Трамп залишається лідером у боротьбі за номінацію від республіканців, вигравши первинні вибори в кількох штатах і залишаючись конкурентоспроможним у важливих штатах, таких як Вісконсин, згідно з опитуваннями.

Це створює все більше й більше ймовірностей для реваншу Трампа та Байдена на президентських виборах у листопаді. У своїй статті “Дочасний кінець сезону праймеріз? Трамп залишається чемпіоном” експерт Олег Шамшур аналізує передвиборчу ситуацію в Сполучених Штатах.

Останні новини