15 C
Kyiv

Байден обіцяє персональні санкції проти Путіна та понад 500 об’єктів в РФ до річниці повномасштабної війни

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У другу річницю повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Сполучені Штати планують оголосити про нові санкції проти понад 500 російських підприємств, юридичних та фізичних осіб.

Цю інформацію надав заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо. Він зазначив, що заходи, які вживаються в співпраці з іншими країнами, будуть спрямовані на російський військово-промисловий комплекс і компанії в третіх країнах, які полегшують доступ Росії до товарів.

Адейемо підкреслив, що Сполучені Штати прагнуть притягти Росію до відповідальності за війну та смерть лідера опозиції Олексія Навального. “Ми запровадимо сотні санкцій просто тут, у Сполучених Штатах, але важливо пам’ятати, що ці дії вживає не лише Америка”, – додав він.

Цей пакет стане черговим серед тисяч санкцій проти Москви, оголошених Сполученими Штатами та їхніми союзниками після вторгнення Росії в Україну у 2022 році.

“Санкції та експортний контроль спрямовані на уповільнення Росії, що ускладнить їй ведення війни в Україні”, – наголосив Адейемо.

Крім того, президент США Джо Байден під час зустрічі з дружиною Олексія Навального Юлією Навальною анонсував персональні санкції проти російського диктатора Володимира Путіна. “Ми оголосимо про санкції проти Путіна, який відповідальний за його (Навального — ред) смерть”, – заявив Байден після зустрічі з вдовою та дочкою покійного політика.

Нагадаємо, 21 лютого Європейський Союз схвалив свій 13-й пакет санкцій проти Росії, який буде офіційно затверджено до другої річниці початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Останні новини