21.7 C
Kyiv

Азербайджан отримав підтримку від країн регіону для організації кліматичного саміту COP29

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Схоже, що Азербайджан стане приймати саміт COP29 з питань зміни клімату наступного року, отримавши підтримку інших країн Східної Європи, зокрема на саміті COP28 в Дубаї. Країни східноєвропейського регіону формально підтримали заявку Баку, розблокувавши геополітичний пат для проведення глобальної зустрічі з проблем зміни клімату. Хоча рішення щодо приймаючої сторони ще потребує офіційного схвалення всіх країн, делегати вважають, що це стане формальністю.

Це рішення стало можливим після того, як Росія відмовилася від вето на заявку Баку, що розблокувало процес вибору місця проведення саміту. Азербайджану залишилося невелико часу на підготовку до масової події, але представник Міністерства закордонних справ Азербайджану впевнений у готовності країни до проведення саміту, зазначивши наявність необхідних майданчиків і зручностей.

Рішення про місце проведення саміту COP29 зазвичай оголошується за кілька років до його початку, і тепер Баку має можливість визначити порядок денний та результати глобального заходу. У цьому році кліматичний саміт ООН в ОАЕ був найбільшим за всю історію з більше ніж 110 000 делегатів.

Останні новини