13.2 C
Kyiv

Американський літак розвідки був введений в експлуатацію з метою здійснення спостережень над Північною Кореєю

У ЦЕНТРІ УВАГИ

За даними авіаційних трекерів, у понеділок розвідувальний літак Сполучених Штатів Америки виконав польот над Південною Кореєю з метою спостереження за Північною Кореєю, після її заяви про тестування підводного ядерного дрона.

Гілотина RC-135W Rivet Joint, яка належить до військово-повітряних сил США, була помічена вище міста Інчхон, яке знаходиться на заході від Сеула, та над сусідніми провінціями Кьонгі та Канвон, а також вздовж східного та західного узбережжя. Інформацію про маршрути польотів було отримано через декілька систем відстеження польотів. За джерелами, розгортання цього новітнього розвідувального літака Сполученими Штатами є частиною їх регулярних операцій зі збору розвідувальної інформації. Проте викриття значних маршрутів польотів може бути спрямовано на посилення тиску на Пхеньян.

Це вже третій висвітлюваний випадок польоту розвідувального літака США цього року, після двох попередніх інцидентів, зареєстрованих 4 і 17 січня, в межах внутрішнього повітряного простору Південної Кореї.

RC-135W було відправлено через три дні після оголошення Північною Кореєю про проведення випробування підводного ядерного дрона Haeli-5-23 у Східному морі.

Згідно з інформацією, опублікованою Укрінформом, 19 січня Північна Корея заявила про проведення випробування нової підводної системи ядерної зброї, яка знаходиться у стадії розробки. Це було зроблено в реакції на останні спільні морські навчання Південної Кореї, Сполучених Штатів та Японії.

Однак, у Південній Кореї з’явилися певні сумніви щодо достовірності заяви Північної Кореї про випробування підводної системи ядерної зброї.

Останні новини