25.7 C
Kyiv

Американські військові бази в Європі підвищили готовність через загрозу терористичних атак

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Кілька американських військових баз в Європі підвищили ступінь готовності через можливу загрозу терористичних атак на персонал чи об’єкти США. Інформацію про це надав американський телеканал CNN, посилаючись на двох американських чиновників, імена яких не називаються.

За їх словами, військові бази перебувають в стані підвищеної готовності на вихідних, і рівень захисту було підвищено до другого за значенням. Серед баз, які отримали статус “Чарлі”, є гарнізон армії США в Штутгарті, Німеччина, де розташована штаб-квартира Європейського командування США.

Статус “Чарлі” вводиться в разі інциденту або отримання розвідувальної інформації про ймовірну загрозу терористичного акту чи нападу на об’єкти чи персонал США.

Один з американських чиновників, що перебуває на одній з європейських баз, заявив CNN, що подібного рівня загрози вони не спостерігали “принаймні 10 років”. Він додав, що це зазвичай означає наявність активної загрози.

Речник Європейського командування США, Ден Дей, уникнув коментування конкретних заходів захисту, але підтвердив, що командування постійно оцінює фактори, що впливають на безпеку військового персоналу за кордоном.

“Ми регулярно вживаємо додаткові заходи для забезпечення безпеки наших співробітників. З міркувань оперативної безпеки ми не можемо розголошувати конкретні заходи, але ми залишаємося настороженими”, – зазначив він.

Нагадаємо, що в Німеччині наразі проходить футбольний турнір Євро-2024, а з початком липня у Франції відбудуться літні Олімпійські ігри. Попередньо влади обох країн висловлювали занепокоєння щодо можливих терористичних загроз.

Останні новини