15.4 C
Kyiv

Американські науковці визначили Трампа найгіршим президентом в історії США

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Експертно-наукове дослідження “Проект Президентської Величі”, яке аналізує ставлення американської наукової спільноти до президентів Сполучених Штатів, визначило Дональда Трампа останнім у рейтингу президентської величі. Результати цього дослідження опублікував професор політичних наук Університету Г’юсторна, Брендон Роттінгаус, на своєму веб-сайті.

Метою цього дослідження було скласти рейтинг президентів, охоплюючи всіх американських лідерів від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена. Респонденти мали оцінити відчуття величі кожного президента за шкалою від нуля до 100, де нуль означав повний провал президентства, 50 – середній результат, а 100 – найбільший. Рейтинги кожного президента були усереднені, і на основі цього складався список.

Результати рейтингу у 2024 році були подібні до попередніх, але з деякими розбіжностями. Авраам Лінкольн залишився на першому місці з результатом 95,03 бали, за ним ішли Франклін Рузвельт, Джордж Вашингтон, Тедді Рузвельт та Томас Джефферсон. Також відбулися зміни в рейтингу, зокрема, Барак Обама та Вілліс Грант піднялися вгору, а Ендрю Джексон та Келвін Кулідж опустилися.

Джо Байден зараз посідає 14-те місце, а Дональд Трамп знаходиться на останньому місці. Варто зазначити, що у попередньому дослідженні, проведеному у 2018 році, Трамп був на передостанньому місці.

Варто також відзначити, що суд визнав винним експрезидента США Дональда Трампа у справі про шахрайство і зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 355 мільйонів доларів, що може позбавити Трампа всіх його статків.

Останні новини