11.5 C
Kyiv

Російські війська просуваються до Вовчанська на Харківщині

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Ситуація в Україні продовжує погіршуватися, зокрема на Харківщині, де відзначається наближення російських військ до міста Вовчанська. За інформацією військового пабліку Deep State, російські сили закріпилися у північній частині міста та наближаються до нього з західного боку.

На захід від Вовчанська у росіян, найімовірніше, є дві мети: увійти в місто з цього боку, а також перерізати трасу, яка веде в місто з південного заходу. До неї, від практично повністю захопленої Бугроватки, приблизно п’ять кілометрів. Це дозволило б частково оточити Вовчанськ.

Удень почали з’являтися відомості, що ситуація в місті погіршується. Українські поліцейські опублікували відео, де за кадром чути інтенсивну перестрілку. Поліцейські заявили, що “армія РФ займає позиції на вулицях Вовчанська”, а ситуація “вкрай складна”.

Військовий експерт Bild Юліан Рьопке вважає, що заяви України про “зачистку” противника, який прорвався на північні околиці Вовчанська, є “піаром”. Оскільки росіяни просуваються вперед.

“У Вовчанську з’являється все більше ознак того, що ситуація для українських захисників продовжує погіршуватися. Учорашні офіційні заяви про те, що “в північних передмістях ідуть зачистки”, матеріалізувалися як… піар. Росіяни просуваються в місто і навколо нього”,- написав Рьопке.

Російські пабліки заявляють, що їхні війська зараз штурмують промзону Вовчанського агрегатного заводу, що розташований ближче до центру міста. Україна цього не підтверджувала.

Але очевидно, що ситуація навколо Вовчанська складається для ЗСУ все менш сприятливо. Напередодні залишення низки позицій під Вовчанськом підтвердив Генштаб ЗСУ.

Останні новини