22.5 C
Kyiv

У США розпочався “історичний” суд над Трампом у справі про виплати порнозірці

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Суд над екс-президентом США Дональдом Трампом у справі про виплату коштів порнозірці Стормі Деніелс розпочнеться 15 квітня у Нью-Йорку. Трамп стане першим колишнім главою Сполучених Штатів, який опиниться перед кримінальним судом.

Трампа звинувачують у намаганні замовчати виплату у розмірі 130 000 доларів Стормі Деніелс (справжнє ім’я – Стеффані Кліффорд) перед президентськими виборами 2016 року.

Жінка стверджує, що вони з Трампом мали стосунки у 2006 році, під час зустрічі на благодійному турнірі з гольфу. В той час дружина Трампа Меланія Трамп тільки що народила дитину.

У 2016 році, за кілька днів до президентських виборів у США, Деніелс заявила, що адвокат Трампа Майкл Коен сплатив їй 130 000 доларів за мовчання про ці події. Трамп заперечує будь-яку вину та відмовляється визнавати існування подібних стосунків.

Проте справа не обмежується лише романом: Трампа обвинувачують у 34 пунктах шахрайства. За звинуваченнями слідство стверджує, що Трамп затвердив схему незаконних виплат, які мали збільшити його шанси на перемогу на виборах 2016 року, порушивши виборче законодавство штату Нью-Йорк та федеральний закон.

Окрім Деніелс у справі також фігурують модель Playboy Карен Макдуґал, яка, як стверджується, зустрічалася з Трампом у 2006-2007 роках, а також Діно Саджудін – колишній швейцар готелю Trump Tower, який стверджує, що був свідком роману Трампа з його колишньою економкою, в результаті якого народилася дитина.

Очікується, що судовий процес триватиме принаймні шість тижнів, причому перші один-два тижні будуть присвячені складному відбору присяжних.

Останні новини