13.7 C
Kyiv

Спікер Джонсон не згадав про Україну під час анонсування нової допомоги Ізраїлю від США

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У неділю спікер Палати представників США, Майк Джонсон, оголосив про намір палати провести повторне голосування за військову допомогу Ізраїлю, у зв’язку з масштабною атакою з боку Ірану.

Поки що невідомо, чи включатиме ця допомога також підтримку України і Тайваню, питання, яке вважається важливим для багатьох демократів одночасно з питанням допомоги Ізраїлю.

У програмі Fox News Майк Джонсон згадав про невдалі спроби республіканців у Палаті представників щодо схвалення допомоги Ізраїлю, висловивши намір повторити спробу на цьому тижні.

“Деталі цього пакету зараз складаються разом. Ми розглядаємо варіанти і всі додаткові питання”, – додав він.

По запитанню ведучої про допомогу Україні, Джонсон сказав: “Ми підготуємо наш пакет – ми підготуємо і передамо його до Сенату”. Він не уточнив, чи буде цей пакет поєднаний з допомогою Ізраїлю та чи буде голосування відбуватися цього тижня.

Декілька голів комітетів, які підтримують Джонсона, заявили в недільних інтерв’ю, що очікують швидкого голосування щодо допомоги Україні.

“Я впевнений, що це питання буде висунуто на розгляд. Я сподіваюся, що це відбудеться на цьому тижні”, – сказав голова Комітету з питань закордонних справ Майкл Маккол, додавши, що планує розмову з Джонсоном у неділю ввечері.

Останні новини