12.1 C
Kyiv

Президент Ізраїлю висловився щодо масованої іранської атаки: “Це оголошення війни”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Президент Ізраїлю, Іцхак Герцог, визначив масовану атаку Ірану як фактичне оголошення війни. “Це оголошення війни”, – підкреслив Герцог.

Він зазначив, що уряд Ізраїлю ретельно розглядає всі можливі варіанти реагування на цю атаку, але зараз не прагне війни. “Зараз, коли ми обмірковані, знаємо наслідки і консультуємося з нашими партнерами, ми вивчаємо всі альтернативи, і я впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту нашого народу. Ми не маємо наміру втягуватися у війну”, – сказав лідер Ізраїлю.

Герцог також додав, що іранська атака є ще одним прикладом того, як Іран спричиняє хаос, терор і нестабільність по всьому світу.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив, що під час масованої атаки Ірану на Ізраїль літаки Королівських ВПС сприяли збиттю декількох іранських БПЛА. Ці атаки з Ірану та Ємену були спрямовані проти Ізраїлю.

За даними Центрального командування США (CENTCOM), у період з 13 по 14 квітня сили США успішно знищили понад 80 ударних безпілотних літальних апаратів і щонайменше шість балістичних ракет, які були націлені на Ізраїль з територій Ірану та Ємену. Серед знищених цілей були пускова установка та сім безпілотників, що перебували на території Ємену, контрольованої хуситами.

Збройні сили США також підтвердили, що продовжують підтримувати захист Ізраїлю від небезпечних дій Ірану.

Останні новини