13.7 C
Kyiv

Джонсон провів першу офіційну зустріч із Трампом

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Спікер Палати представників Джонсон провів першу офіційну зустріч із Трампом, де обговорив допомогу Україні та вибори в США.

Раніше повідомлялося, що він провів консультації з Білим домом щодо України, але згоди досягнуто не було.

Після зустрічі з Джонсоном Трамп заявив, що республіканці “розглядають” питання про допомогу Україні.

“Що стосується законопроекту про допомогу Україні, ми розглядаємо його просто зараз. Ми думаємо про те, щоб зробити його у формі кредиту, а не просто подарунка. Ми продовжуємо роздавати подарунки в мільярди і мільярди доларів. Ми думаємо про це. Але для мене важливіші кроки Європи. Вони повинні давати гроші. Їм потрібно зрівнятися з нами. Якщо вони цього не зроблять, я буду дуже розчарований”, – заявив колишній президент.

Детальніше про те, які умови республіканці хочуть вписати у свій законопроєкт щодо України, ми повідомляли тут. (https://t.me/stranaua/150518)

Водночас спікер і експрезидент обговорювали ще одне питання, яке зачіпає майбутні вибори, що відбудуться в листопаді.

Джонсон за підсумками зустрічі заявив, що наполягатиме на ухваленні закону, який вимагатиме від виборців доводити, що вони є громадянами США. І вимагатиме від штатів виключати негромадян зі списків виборців.

Спікер заявив, що демократи “хочуть перетворити цих людей на виборців”, і припустив, що іммігрантів змушували реєструватися для голосування місцеві відділення соціальних допомог.

“Ми збираємося ухвалити закон, який вимагає, щоб кожен, хто реєструється для голосування на виборах, повинен довести, що він є громадянином США. Ми не можемо чекати, поки відбудеться широкомасштабне шахрайство”, – сказав Джонсон.

Негромадянам заборонено голосувати на федеральних виборах у США. Однак, як нещодавно писав Ілон Маск, який співчуває республіканцям, (https://t.me/stranaua/146363) у США під час перепису населення для голосування не враховують, чи мають люди, які проживають на тій чи іншій території, американське громадянство.

Що дозволяє, на його думку, дати право голосу мільйонам іммігрантів. “Це основна причина, чому адміністрація Байдена пускає рекордну кількість нелегалів і робить так мало депортацій”, – писав Маск і додавав, що це може додати Байдену зайві 5% голосів.

Судячи з усього, саме цей момент і збираються змінити республіканці. І для України ключове питання в тому – чи включать вони таку ініціативу в законопроєкт про допомогу Україні, чи ухвалюватимуть окремим законопроєктом. Якщо включать, то, цілком імовірно, Байден цей законопроєкт ветує, навіть якщо він якимось чином пройде через Сенат.

Останні новини