18.9 C
Kyiv

Оновлена декларація Ватикану: засудження евтаназії, гендерної теорії та сурогатного материнства

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Офіс доктрини Ватикану презентував довгоочікувану декларацію “Нескінченна гідність”, яка складається з 20 сторінок і є результатом п’яти років ретельної роботи. Цей документ включає в себе папське викладення останнього десятиліття і став предметом повідомлення Vatican News.

У цій декларації наводиться перелік порушень людської гідності, серед яких, наряд з абортами, евтаназією та сурогатним материнством, зазначаються такі проблеми, як війна, бідність і торгівля людьми, що відображають трагедію сучасного світу.

Перелік порушень включає “деякі серйозні порушення людської гідності”, такі як убивство, геноцид, аборт, евтаназія, а також будь-які дії, що порушують цілісність особи, включаючи калічення і тортури.

Особливий акцент робиться на засудженні абортів, як “особливо серйозного і гідного осуду злочину”, і на засудженні сурогатного материнства, яке розглядається як практика, що порушує гідність жінки і дитини.

Документ також відмовляється від “гендерної теорії” та зміни статі, підкреслюючи біологічну різницю між чоловіком і жінкою, яка, за словами Ватикану, не повинна бути змінена.

Значна увага приділяється проблемам бідності, війни та торгівлі людьми, які спричиняють страждання мільйонів людей по всьому світу. Також висвітлюється проблема цифрового насильства, яке стає все більш поширеним через соціальні мережі та інтернет.

Заклик декларації полягає в тому, щоб глибока повага до гідності людської особи лягла в основу всіх суспільних зусиль і правових систем на благо всіх.

Останні новини