15 C
Kyiv

НАТО має сумніви, щодо підготовки Путіним масової мобілізації у найближчий час

У ЦЕНТРІ УВАГИ

За інформацією, отриманою від посадовця Північноатлантичного альянсу, оцінюється, що російський лідер Володимир Путін в даний момент намагається відкласти оголошення чергової хвилі мобілізації.

Зазначено, що згідно з даними НАТО, Росія може щомісяця збільшувати свої військові сили на приблизно 30 тисяч осіб, щоб компенсувати втрати і підтримувати свої наступальні дії. Також згадано про припис Володимира Путіна щодо призову до армії.

За словами співрозмовника журналістів, Путін продовжує утримувати широкомасштабні мобілізаційні заходи відкладеними, оскільки у нього вдома велика кількість інших проблем, які потребують уваги. Він також наголошує на необхідності продемонструвати силу і впевненість.

З цього можна зробити висновок, що звичайний цикл призову військовослужбовців наразі може бути задовільним.

Посадовець НАТО додає, що, можливо, частина призовників потрапить на фронт, але це дозволить також направити частину існуючих сил для воєнних дій в Україні.

Також зазначається, що наслідки мобілізації неоднаково розподілені по всій Росії, особливо стосується віддалених регіонів та представників меншин.

Раніше британська розвідка висловила занепокоєння щодо збільшення нападів на військкомати та подібні установи в Росії, яке може свідчити про недовіру до обіцянок Путіна про неможливість нової мобілізації.

Останні новини