15 C
Kyiv

Пошукова операція після землетрусу на Тайвані: рятувальні служби шукають сотні людей під завалами

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Після найпотужнішого за останні 25 років землетрусу, який стався поблизу острова Тайвань, рятувальні групи намагаються дістатися до понад 100 людей, що опинилися під завалами у шахтах та національному парку.

Пошукові операції навколо найбільш постраждалого міста Хуалянь на східному узбережжі ускладнюються через понад 50 підземних поштовхів, які сталися у середу, 3 квітня. Згідно з Центральною метеорологічною адміністрацією Тайваню (CWA), очікується, що протягом наступних чотирьох днів можуть відбутися поштовхи магнітудою від 6,5 до 7 балів.

Приблизно 80 людей знаходяться в пастці у гірничодобувних районах. Не відомо чи перебували вони у шахті під час землетрусу.

Також, близько 50 працівників готелю застрягли в національному парку “Тароко” після того, як їхня колона з чотирьох мікроавтобусів опинилася у пастці на гірській дорозі через зсув ґрунту. За сигналами мобільних телефонів, вони можливо знайшли притулок у системі печер Цзюцю. Рятувальні служби намагаються розчистити дорогу для того, щоб дістатися до них. Місцеві ЗМІ повідомляють про трьох туристів і одного водія, що загинули в парку після обвалів.

Вранці у середу, 3 квітня, Тайвань потрапив під землетрус магнітудою 7,2 балів. Епіцентр поштовхів був зафіксований на глибині 15,5 км біля Хуаляня – міста, популярного серед туристів на східному узбережжі острова.

За останніми даними, внаслідок трагедії загинули дев’ять людей, близько тисячі зазнали поранень.

Останні новини