21.5 C
Kyiv

Пилова хмара з пустелі Сахара окутала Німеччину, Францію та Швейцарію

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На заході Європи зафіксували надзвичайно рідкісне явище – хмару пилу, яка піднялася з пустелі Сахара. Згідно з інформацією, пил з африканської пустелі обволік небо в помаранчевий відтінок над деякими районами Франції, Швейцарії та південної Німеччини. “Пил з Сахари вже дістався, і ви можете бачити жовтувату хмарність у повітрі”, – повідомив метеоролог Німецької метеорологічної служби Крістіан Герольд.

Попереджається, що пил може бути помітним у повітрі й у Великодню неділю. Щорічно з Сахари піднімається від 60 до 200 мільйонів тонн мінерального пилу. Найбільші частки швидко осідають, але дрібні частки іноді можуть пролітати на великі відстані. Незважаючи на сприятливі умови, хмара пилу вплинула на якість повітря в деяких районах.

У Швейцарії високий рівень забруднення повітря було зафіксовано на протязі коридору з південно-заходу на північний схід країни. Метеоролог з швейцарської телерадіокомпанії SRF повідомив, що обсяг пилу становить приблизно 180 тисяч тонн – удвічі більше, ніж зазвичай.

У Франції деякі райони перевищили поріг забруднення повітря, а місцеві влади попередили мешканців про можливі негативні наслідки для здоров’я внаслідок інтенсивних фізичних навантажень.

Це явище вже призвело до трагедії у Іспанії, де двоє людей загинули після падіння в море, коли узбережжя країни потрапило під вплив шторму “Нельсон”, що наближався з Британських островів. 

Останні новини