21.5 C
Kyiv

Допомога Києву “спустошила комору” Оттави – міністр оборони Канади

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що Оттава “спустошила комору”, відповідаючи на запитання про подальшу військову допомогу Києву, передає The Globe and Mail.

За словами Блера, у Канади не залишилося артилерійських снарядів і зенітних ракет, які можна було б передати Україні.

“Ми пішли і спустошили комору”, – підкреслив міністр.

Утім, як стверджує видання, це не зовсім так. Неназване військове джерело повідомило, що канадські генерали “готові дати більше, але є побоювання, що, якщо критично важливе обладнання передадуть у дар, його ніколи не вдасться замінити”.

Блер уточнив, що під час візиту до Києва в лютому домовився про те, що Оттава буде закуповувати українські безпілотники і відразу передавати їх ЗСУ. Проте він також зазначив, що підтримувати Україну Канаді заважають бюрократичні зволікання.

Автор статті Джастін Лін зазначає, що нездатність надати Україні таку гостро необхідну їй допомогу є символом того, наскільки байдужими стали деякі країни НАТО до ситуації на полі бою. Від самого початку конфлікту Захід передавав достатньо допомоги, щоб допомогти Україні захищатися, але недостатньо, щоб допомогти їй перемогти: сьогодні він не в змозі фінансувати навіть оборонні зусилля ЗСУ. Раніше в березні Лін відвідав Україну, де військові сказали йому, що вони набагато ближче до поразки, ніж здається союзникам Києва.

Останні новини