21.5 C
Kyiv

Повідомлено про плани нових випробувань ядерної зброї у Великій Британії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Велика Британія готується до випробування нової ядерної боєголовки A21, проте без фактичного вибуху. За офіційними заявами уряду, цей експеримент буде проведено за допомогою суперкомп’ютерів, лазеру “Оріон” та гідродинамічної установки EPURE. Це дозволить симулювати ефекти вибуху, оновити військовий арсенал країни та залишитися в межах мораторію на ядерні випробування.

Боєголовка A21 розробляється в рамках програми Astraea і, за очікуваннями, буде мати подібність до американського аналога W93, а також відзначиться підвищеною потужністю та точністю.

Розробка A21 відображає масштабні зусилля Великої Британії з оновлення її ядерного арсеналу, на які нещодавно виділили ₤3 мільярди. Крім розробки боєголовки A21, країна також веде роботу над новими атомними субмаринами проєкту Dreadnought, які замінять застарілі підводні човни серії Vanguard.

Випробування A21 є важливим кроком у модернізації ядерного арсеналу Великої Британії, дозволяючи країні зберегти свої стримувальні здібності без порушення міжнародних угод.

Останні новини