19.8 C
Kyiv

РФ офіційно заявили про зв’язок терористів із “Крокуса” з Україною

У ЦЕНТРІ УВАГИ

ФСБ заявила, що затримані в Брянській області терористи мали намір перейти кордон РФ і України, “мали відповідні контакти на українській стороні”.

У заяві не уточнюється, якого роду контакти маються на увазі (структури української влади чи ні), але, очевидно, що версія про “український слід” у РФ стає, по суті, офіційною.

Україна вже заявила, що не причетна до теракту, звинувативши в його організації Кремль.

Відучора основна версія західних ЗМІ з приводу теракту в підмосковному “Крокусі” – це справа рук ІДІЛ.

Ще вчора публікувалася інформація про те, що ІДІЛ уже взяла на себе відповідальність (частина російських пабліків назвала це фейком).

А сьогодні на цю саму тему зробили публікації відразу кілька ЗМІ.

CNN публікує дані джерел, за якими, “починаючи з листопада постійно надходить інформація про те, що ІДІЛ-К має намір атакувати Росію”.

ІДІЛ-К – це “ІДІЛ-Хорасан”, філія терористичної організації, що діє в Афганістані та прилеглих районах (Афганістан межує з Таджикистаном, звідки, за даними російських пабліків, прибули терористи).

Телеканал пише, що американський уряд “поділився цією інформацією з російською владою”.

New York Times додає, що “ІДІЛ-К було зациклене на Росії протягом останніх двох років”, часто критикуючи Путіна у своїй пропаганді. “ІДІЛ-К звинувачує Кремль у тому, що на його руках мусульманська кров, посилаючись на інтервенцію Москви в Афганістані, Чечні та Сирії”, – йдеться у статті.

Телеканал CBS News, з посиланням на джерела, також пише, що “у США є розвіддані, які підтверджують заяви Ісламської держави про відповідальність, і що у них немає підстав сумніватися в цих твердженнях”.

Американський чиновник також заявив, що США надали Росії розвіддані про потенційний напад.

Нагадаємо, у російських Z-пабліках відучора поширюється версія, що до терактів якимось чином причетні США і Захід, які ще на початку березня офіційно попередили своїх громадян про ймовірні теракти в Москві – зокрема конкретно на концертних майданчиках.

Як бачимо, зараз американці кажуть, що попереджали росіян про теракти, щоб готувалися.

У Росії підтверджують, що отримували попередження від США про підготовку до теракту на російській території.

Однак, пишуть російські ЗМІ з посиланням на спецслужби, ця інформація “мала загальний характер і не містила конкретики”.

При цьому представник Білого дому вчора заявив, що США не мав інформації про підготовку теракту.

Останні новини