13.2 C
Kyiv

Берлінське техно увійшло до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Берлінське техно включено до національного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Номінацію внесло Міністерство культури Німеччини як визнання внеску у культурну ідентичність міста. Ця кампанія тривала понад десять років і очолювалася некомерційною організацією Rave the Planet, що підтримує культуру електронної музики. Заявка на включення техно до списку ЮНЕСКО була подана в листопаді 2022 року.

Представники організації вітали всіх, хто брав участь у формуванні та розвитку берлінської технокультури, наголошуючи на важливості цієї події для всієї культури. Реакція мережі берлінських техно-клубів була також дуже позитивною, охарактеризувавши рішення як ще одну важливу віху для всіх учасників техно-спільноти.

Позитивно зазначено і вплив цього рішення на визнання клубної культури як цінного сектору, який заслуговує на захист і підтримку. Крім берлінського техно, до національного списку нематеріальної культурної спадщини було додано ще п’ять нових позицій, включаючи співочу традицію, зимовий парад у Баварії та інші видатні елементи німецької культурної спадщини. Наразі німецький список ЮНЕСКО налічує 150 пунктів.

Останні новини