21.5 C
Kyiv

Зеленський оголосив про підписання “сильної і потужної” безпекової угоди з Японією

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Україна готується до підписання міцної угоди з безпеки з Японією, заявив заступник керівника Офісу Президента та дипломатичний радник Володимира Зеленського, Ігор Жовква. Він повідомив, що сторони провели кілька раундів непублічних переговорів і домовилися про укладання угоди у найближчому майбутньому.

“Ми домовилися з японською стороною не розголошувати деталі переговорів. Але ця угода буде дуже сильною та потужною. Бо не може бути іншого результату угоди з такою країною, як Японія”, – зазначив Жовква.

Також він нагадав про декларацію G7, що надає гарантії безпеки для України, яка була підписана під час головування Японії в цій організації. За словами заступника голови ОП, декларація передбачає гарантії безпеки для України у зв’язку з російською агресією.

“Україна, у свою чергу, якщо буде необхідність, готова гарантувати безпеку тим державам, з якими вона уклала або буде укладати подібні угоди”, – додав він.

Ця угода з Японією буде приєднуватися до інших двосторонніх угод у сфері безпеки, що Україна вже уклала з країнами Європи та Канадою, що підкреслює зростаючу міжнародну підтримку країни в умовах геополітичних напружень.

Останні новини