13.8 C
Kyiv

Для Орбана “абсолютно очевидно, що Захід не виграє у росіян”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Виступаючи перед Торгово-промисловою палатою, Віктор Орбан відзначив вплив кризи в Україні на свою країну: конфлікт Європи з Росією сповільнив відновлення економіки Угорщини після пандемії. Орбан також звинуватив Захід у тому, що він боїться чесної конкуренції зі Сходом, боїться втратити в конкуренції контроль над територіями і обирає ізоляцію та конфлікт.

Daily News Hungary пише, що очільник Угорщини вважає, що Захід в Україні веде “опосередковану війну”, причому “абсолютно очевидно, що Захід її не виграє у росіян”. Угорщина, на відміну від Заходу, розуміє, що “час на боці росіян” і “тому ми зацікавлені в якнайшвидшому припиненні цього конфлікту”.

Орбан не бачить у Європі сили, яка могла б закінчити конфлікт, “Росія готова говорити тільки зі США”.

“Тільки новий гравець, який не брав участі в розв’язанні війни, може знайти вихід із неї”, – стверджує угорський прем’єр і сподівається на перемогу Трампа.

“Очевидно, що на передовій українці не переможуть. На полі бою немає рішення. Росіяни не програють. Політичних змін у Москві не буде. Це реальність”, – вважає угорський “друг Путіна”, натякаючи на те, що кремлівський диктатор залишиться при владі.

На думку Орбана, Захід після окупації Криму Росією (яку він назвав “кримською кризою”) ухвалив “стратегічно правильне” рішення, пішовши на шлях заморожування війни на Донбасі.

Рішення підтримати Україну після початку повномасштабного вторгнення РФ він назвав “стратегічно помилковим”.

Віктор Орбан відомий своїми проросійськими настроями. Нерідко його називають “другом Путіна”.

Останні новини