11.5 C
Kyiv

Непал вимагає від альпіністів орендувати чіпи для стеження на горі Еверест

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Непал оголосив про нові вимоги для альпіністів, які піднімаються на гору Еверест. Тепер всі альпіністи повинні орендувати та використовувати чіпи для стеження під час своїх подорожей.

Згідно з новими правилами, альпіністи мають оплатити від $10 до $15 за чіп, який буде вшитий в їхню куртку. Після завершення експедиції чіп повинен бути повернутий та переданий на оренду наступному альпіністові.

Ракеш Гурунг, директор департаменту туризму Непалу, вказав, що багато альпіністських компаній вже використовують GPS-трекери.

За найновішими даними, весняний альпіністський сезон на Евересті, який зазвичай триває з березня по травень, незабаром розпочнеться. Більшість сходжень заплановано на 18 травня. Протягом цього періоду умови для виконання експедицій на найвищу гору світу є найсприятливішими.

Нещодавно уряд Непалу вжив інших заходів для забезпечення безпеки альпіністів. Минулого року Рада з туризму Непалу заявила, що альпіністи на будь-якій горі повинні отримати картку системи управління інформацією про відстеження від уповноваженого агентства. У минулому також вже впроваджувалися чіпи для відстеження. У 2017 році деякі підкорювачі Евересту отримували GPS-трекери для полегшення порятунку.

Окрім того, альпіністів, які здійснюють сходження на Еверест, тепер також зобов’язані забирати свої відходи та доставляти їх до базового табору для утилізації. Це сталося після того, як вчені виявили, що альпіністи залишають на вершині гори мікроорганізми.

Останні новини