13.2 C
Kyiv

Ізраїль обіцяє наземний наступ на Рафах, якщо ХАМАС не звільнить заручників до Рамадана

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У відомості від 18 лютого ізраїльський міністр оборони Бенні Ганц висловив ствердження, що Ізраїль розпочне наземну операцію в Рафаху, якщо заручники, яких утримує ХАМАС, не будуть звільнені до початку свята Рамадан у березні.

Ганц, що є членом військового кабінету Ізраїлю, обіцяв, що військові разом з партнерами з США та Єгипту координуватимуть евакуацію цивільного населення з Гази, спрямовану на мінімізацію людських втрат.

За оцінками, у Рафаху знаходиться близько 1 мільйона внутрішньопереміщених палестинців.

“Щодо тих, хто вважає, що ціна занадто висока – я кажу це дуже чітко: у ХАМАСу є вибір,” – заявив Ганц. – “Вони можуть здатися, відпустити заручників, і тоді мешканці Гази матимуть змогу належним чином відсвяткувати Рамадан”.

За словами прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, наземна операція у Рафаху є необхідною для знищення решти батальйонів ХАМАСу. Ті, хто закликають Ізраїль уникати входу в цей район, фактично закликають Ізраїль до поразки в війні.

Ганц заявив, що він продовжить боротьбу досягнення цілей Ізраїлю, включаючи знищення загрози з боку ХАМАСу, повернення додому залишених заручників та повну ліквідацію ХАМАСу в секторі Гази. Оскільки перемовини щодо припинення вогню та звільнення заручників в останні дні зазнали невдачі, Нетаньягу відкинув вимоги ХАМАСу, назвавши їх “маячнею”.

Ганц також повідомив єврейським лідерам, що він проти одностороннього визнання палестинської держави.

Останні новини