12.6 C
Kyiv

Амстердам розглядає можливість регулювання вживання кокаїну

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Мер Амстердама, Фемке Халсема, висловила свою позицію щодо наркотиків, стверджуючи, що “війна з наркотиками” має такий же негативний вплив, як і самі наркотики. Вона виступила за те, щоб продаж і вживання кокаїну та інших наркотиків не вважались кримінальними злочинами, назвавши боротьбу з наркотиками “збоченою і контрпродуктивною”.

У своєму інтерв’ю газеті Financieele Dagblad мер Амстердама підкреслила необхідність регулювання ринків наркотичних речовин для зрушення моделі доходів “недобросовісних злочинців”. Вона застосовує концепцію регулювання, яка вже успішно впроваджується в пілотному проекті уряду Нідерландів з вирощування канабісу, який легально постачається до кав’ярень.

Мер вказала, що приблизно 80% ресурсів поліції витрачається на боротьбу з наркотиками, і ці зусилля не призвели до змін на ринку. Вона приєдналася до групи науковців і управлінців, які вважають, що “війна з наркотиками” є так само руйнівною, як і самі наркотики.

Варто відзначити, що Нідерланди вже декриміналізували вживання марихуани в 1970-х роках. У країні не карають за споживання і продаж невеликої кількості марихуани, але вирощування її в комерційних цілях залишається забороненим.

Останні новини