15 C
Kyiv

Міністр закордонних справ Великої Британії розглядає можливість офіційного визнання палестинської держави

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр закордонних справ Великої Британії, Девід Кемерон, оголосив, що Велика Британія висловлює готовність невдовзі офіційно визнати палестинську державу. Він вказав, що для цього палестинському народу потрібно досягти “незворотнього прогресу” у вирішенні питання двох держав.

Кемерон розглядає можливість формального дипломатичного визнання Палестини не в рамках остаточної мирної угоди між Ізраїлем і ХАМАС, а на етапі самого процесу переговорів. Він зауважив, що угода буде важкою, але не неможливою, вимагаючи від Ізраїлю звільнення всіх заручників, гарантій невтручання ХАМАС та відходу його лідерів з Гази.

Міністр закордонних справ підкреслив, що від Великої Британії залежить природа майбутньої палестинської держави. Він висловив також необхідність швидкого формування нової палестинської влади з технократичним керівництвом.

Кемерон заявив, що питання визнання палестинської держави буде розглядатися, коли буде досягнуто визначеного прогресу у вирішенні питання двох держав. Водночас, він висловив оптимізм стосовно переговорів з приводу припинення війни в Газі, зауважуючи необхідність стійкого припинення вогню без повернення до бойових дій.

Останні новини