15 C
Kyiv

Байден розглядає можливість розпочати операцію на Близькому Сході у найближчі години

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Президент Джо Байден розглядає можливість санкцій та військових дій США на Близькому Сході у зв’язку з атакою безпілотного літального апарата на американські війська в Йорданії. Його радники пропонують варіанти від символічних до жорстко каральних заходів, пише редактор міжнародних справ Sky News Домінік Вагхорн.

Президент сподівається, що обраний варіант допоможе стримати ескалацію ситуації, але існує ризик, що це може викликати зворотний ефект. Пентагон розглядає варіанти атаки на відповідальну за атаку групу, проте деякі експерти вважають це недостатньою реакцією і наголошують на необхідності взяття під приціл підтримувачів цих груп в Ірані.

За даними Пентагону, атака дрона в Йорданії може бути пов’язана з Катаїб Хезболла – іракським збройним угрупованням, близьким до Ірану. Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що відповідь на цю атаку може бути “багаторівневою, поетапною та стійкою з часом”.

Прес-секретар Пентагону генерал-майор Патрік Райдер підкреслив готовність США захищати свої сили, але відмовився від втягування у більш масштабний конфлікт. Адміністрація Байдена шукає рішучу відповідь, яка стримає Іран та його прихильників, не призводячи до прямих військових дій.

Останні новини