11.5 C
Kyiv

США та Ірак почали переговори щодо виведення американських військ

У ЦЕНТРІ УВАГИ

США та Ірак активно обговорюють можливість виведення американських військ з території Іраку. Переговори між офіційними представниками обох країн розпочалися в Багдаді в суботу, 27 січня, з метою перегляду майбутньої місії в країні, повідомляє Bloomberg.

Ірак, який є ключовим союзником США у боротьбі з терористичним угрупованням “Ісламська держава” (ІДІЛ), висловив бажання узгодити зі своїми партнерами з США дату виведення американських військ. Проте, Міністерство оборони США заявляє, що ці зустрічі не є прямими переговорами про виведення військ, але спрямовані на обговорення загальної стратегії безпеки в регіоні.

На засіданнях Вищої військової комісії обговорюються такі питання, як загроза з боку ІДІЛ, оперативні та екологічні вимоги, а також зміцнення сил безпеки в Іраку. Після проведення обговорень планується скласти конкретний графік завершення військової місії коаліції та переходу до двосторонніх відносин у сфері безпеки між США і Іраком.

Прессекретарка Пентагону Сабріна Сінгх підкреслила, що переговори є важливим кроком у розвитку міцного двостороннього партнерства в галузі безпеки між США і Іраком. Зазначимо, що успішний результат цих переговорів може мати значний вплив на стабільність та безпеку в регіоні.

Останні новини