20 C
Kyiv

“Рамштайн-18” сьогодні: новини та очікування на засіданні військової коаліції на підтримку України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Сьогодні, 23 січня, заплановане 18-те засідання військової коаліції під назвою “Рамштайн” на підтримку України, у якому братимуть участь представники близько 50 країн. Це зустріч стала традиційною формою обговорення ситуації та планів щодо підтримки України в умовах російської агресії.

Матеріал RBC-Ukraine містить інформацію, отриману від різних джерел, таких як прес-служба Пентагону, Міністерство оборони Естонії, The Wall Street Journal, ERR, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров та представники Білого дому. Зазначається, що засідання буде проведено в онлайн форматі через госпіталізацію голови Пентагону Ллойда Остіна, який пройшов операцію з приводу раку простати.

Крім того, у попередніх заходах “Рамштайн”, учасники оголосили про нові пакети військової допомоги для України, включаючи боєприпаси, ракети, системи радіоелектронної боротьби та інші обладнання. Країни-члени групи також обговорювали можливість направлення фінансової допомоги та план стратегії для підтримки України.

Зауважено, що підготовлено новий пакет допомоги від США на суму 250 млн доларів, проте його схвалення у Конгресі тимчасово ускладнюється через суперечки щодо заходів по контролю міграції. Президент США Джо Байден звернувся до лідерів Конгресу для обговорення питань безпеки кордонів і допомоги Україні.

На попередніх засіданнях “Рамштайн”, Україна активно співпрацювала з партнерами, зокрема, отримала підтримку від ряду країн-членів групи, таких як США, Німеччина, Франція та інші, у зусиллях забезпечення безпеки та захисту кордонів.

Останні новини