13.8 C
Kyiv

ООН готує виділення $7,9 млрд для підтримки мігрантів з Африки

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Цього року Агентства ООН з питань міграції планують виділити 7,9 мільярда доларів США на посилення заходів з захисту мігрантів з Африки, зменшення переміщень та розширення можливостей для легальної міграції.

Міжнародна організація з міграції (МОМ), базована в Женеві, шукає фінансування від урядів, приватного сектору та індивідуальних донорів для реалізації цієї програми. Генеральна директорка МОМ, Емі Поуп, наголосила, що, управляючи міграцією ефективно, можна забезпечити важливий фактор глобального процвітання і прогресу.

За звітом МОМ, кількість вимушених переселенців до кінця 2022 року досягла 117 мільйонів людей, у тому числі 71 мільйон – в межах своїх країн. Це є рекордним показником, який відзначає необхідність дієвих заходів з управління міграцією.

Останнім часом, нелегальна імміграція та притулок стали гострими політичними питаннями у Європі, США та інших регіонах. Зростаюча кількість мігрантів ризикує вирушати в небезпечні подорожі через Середземне море та американо-мексиканський кордон. Поуп, голова МОМ, обіцяла співпрацювати з приватним сектором для розв’язання проблем міграції.

Мета МОМ полягає в зборі 2,7 мільярда доларів для запобігання вимушеному переміщенню, включаючи ситуації, пов’язані зі зміною клімату.

Останні новини