13.2 C
Kyiv

Польща і Литва узгодили посилення військової співпраці та спільні навчання

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Президенти Польщі та Литви, Анджей Дуда та Гітанас Науседа, під час зустрічі у Вільнюсі домовилися про розширення співпраці в сфері оборони та проведення спільних навчань. Ці заходи мають на меті зміцнення військової співпраці та підвищення військової мобільності обох країн.

Президент Литви, Гітанас Науседа, зазначив, що планується проведення спільних навчань, розвиток спільної підготовки Збройних сил та підвищення військової мобільності. У цьому контексті особлива увага приділятиметься Сувалкському коридору – стратегічно важливій ділянці кордону, що розташована між Калінінградською областю і Білоруссю.

Президенти також обговорювали двосторонню співпрацю в області оборони та регіональної безпеки. Зокрема, вони підкреслили важливість моніторингу та заходів щодо Сувалкського коридору, який є потенційним шляхом для забезпечення безпеки країн Балтії.

Нещодавні спільні військові навчання Литви та Польщі, що відбулися влітку минулого року в Клайпеді на річці Дані, фокусувалися на визволенні критично важливої інфраструктури в разі потенційної окупації.

Лідери обговорили також питання військової допомоги Україні, де президент Литви висловив підтримку необхідності надання політичної, фінансової та військової допомоги.

Останні новини